Kultur, fritid & turism

Välkommen till portalen för kultur, fritid och turism. Här hittar du aktuell information om det aktiva livet i Mora.

Portalen för friluftsliv, Mora Outdoor tipsar om utomordentliga möjligheter till motion och naturupplevelser. Här hittar du bland annat information om skidspår och skridskoturer.

Ett nytt föreningshus i Hemus i anslutning till skidstadion är invigt. Där finns en servicedel med omklädningsrum, toaletter, dusch och bastu som är öppen för alla som vistas i området.  För att kunna nyttja skidspåren behöver du lösa spårkort. Mer information här. 

På kulturhuset invigs i februari utställningarna "Skapartagna - att slöjda för det okända" och "Three places in one" och barnboksförfattaren Stina Wirsén håller föreläsning på biblioteket. 

Vintern bjuder in till besök av sevärdheter som t. ex. dalahästtillverkning,   Vasaloppsmuséet och Zorngården. Under säsongen kan du uppleva olika evenemang i Mora trakten som bl. a. Vinterfest - kammarmusikfestival i år med temat "Människan & Naturen", internationellt skicross tävling och Vasaloppets vintervecka. 

Vill du veta mer? Läs här...

Hemusgården

Skidtävling i Hemus i helgen

18 januari 2018

På lördag den 20 januari arrangerar IFK Mora skidklubb Moraloppet mellan Oxberg och Mora skidstadion i Hemus. Det kommer att påverka andra som vill åka skidor på sträckan.

Dalapop

Mora kommun föreslås bli medfinansiär till Dalapop

15 januari 2018

Mora kommun kommer bli medfinansiär till musikprojektet Dalapop i Dalarna, enligt ett förslag till kommunstyrelsen. Dalapop ska fungera som en länk mellan fria musiker och den kommersiella musikbranschen.

Intersportloppet

Skidtävling på Mora Skidstadion

4 januari 2018

Morapinglan går av stapeln under helgen 6 - 7 januari i Hemus på Mora skidstadion.

Utdelning av kulturstipendium 2017 med Nygård Karin Bengtsson, Linnea Swärd och Hans-Göran Åhgren

Kulturutmärkelser vid kommunfullmäktige

19 december 2017

Vid kommunfullmäktiges sammanträde på måndagskvällen den 18 december delades kulturstipendium och kulturpris för 2017 ut. Under mötet överlämnades också fastigheten Målkullan som en gåva till Vasaloppet.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 5 februari 2018.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Vasamonumentet i Mora invigdes 1860, på den plats där Gustav Vasa enligt sägnen gömde sig i en källare undan sin förföljare?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213