Miljö & trafik

Tåg i Bergslagen Visa större bild

Välkommen till sidorna om Miljö & trafik!

När har Moras återvinningscentral öppet? Vad kan energi- och klimatrådgivningen stå till tjänst med? Vad gör kommunen i klimatfrågan? Vilka olika kommunikationer finns till Mora? Det är några frågor som du får svar på under rubriken "Miljö & trafik". Titta i menyn till vänster. Eller tyck till om trafiken i Mora, se här till höger. Och så förstås de nyheter som hör till området som du hittar här under!

 

Flygplan

Regeringen uppvaktades om flygstoppet till Mora

21 februari 2018

Landshövding Ylva Thörn träffade på onsdagen infrastrukturminister Tomas Eneroth om flygstoppet till Mora från Arlanda. Uppvaktningen skedde tillsammans med representanter från Mora kommun och övriga Dalarna.

Östnor, wikimedia commons

Mora kommun genomför markundersökning i Östnor

7 februari 2018

Mora kommun ska börja undersöka sin egen mark i Östnor med hjälp av stickprov för att få en bättre bild av eventuella föroreningar. Vid bygglovsansökningar kommer också kommunen i högre grad att begära att markägaren gör markundersökningar.

NextJet på flygplatsen

Reguljärflyget till Mora stoppas

31 januari 2018

Reguljärflyget mellan Mora och Stockholm kommer att upphöra den 28 februari. Det är resultatet av Trafikverkets bedömning att AB Dalaflyget inte får ha avtal på flygtrafiken till Stockholm.

Kyrkogatan, avstängning

Nya arbeten förändrar gågatan

19 januari 2018

Den 22 januari startar arbetena på allvar med renoveringen av Kyrkogatan. Fram till sommaren kommer en ny och mer tilltalande gågata att skapas.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 17 maj 2017.

Sök på webbplatsen

 

Visste du att....

... det första flygplanet i Mora kunde beskådas vid en flyguppvisning på Sandängarna 1913? Vid spakarna satt kapten H. Sundstedt.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213