Workshop om ökad förståelse mellan tjänstemän, företagare och politiker

19 oktober 2017

Fredagen den 20 oktober är det dags för workshopen Nya Forum Mora på Moraparken. Temat för årets upplaga är "ökad förståelse", där deltagarna upptäcker förbättringsmöjligheter via verktyget MegaSamSPELET.

Spelet har tagits fram av företaget Hallgren & Löwenbergs i samverkan med Sveriges Kommuner & Landsting (SKL) som ett verktyg för att skapa förståelse mellan tjänstemän, politiker och företagare för varandras situationer. Avsikten är att öppna upp till dialog samtidigt som förbättringsmöjligheter kartläggs. Deltagarna får svara på frågor och noggrant utvalda händelser där kunskapen om varandras situation testas. Allt med hjälp av en beprövad och seriös, men lättsam metod. MegaSamSPELET skiljer sig från det vanliga SamSPELET med att fler kan delta, upp till 200 personer jämfört 30.

- Workshopen är en del i vårt arbete med att förbättra kommunens service till företag inom brandskydd, bygglov, livsmedelstillsyn, miljötillsyn, markupplåtelse och serveringstillstånd, säger Ulla Karlsson, näringslivsutvecklare på Mora kommun. Genom SamSPELET startar man diskussioner mellan företagare, politiker och tjänstemän som annars kan vara svåra att få till och som leder till ett ömsesidigt lärande.

Workshopen Nya Forum Mora äger rum den 20 oktober klockan 09-30 - 15.30 på Mora Parken.

Följ gärna Näringslivsenheten på Facebook som lägger upp innehåll från workshopen under dagens lopp!

Sidan uppdaterad den 19 oktober 2017.

• Ulla Karlsson Näringslivsutvecklare
    Utvecklingsenheten
    Mora kommun

... flottningen i Österdalälven upphörde 1970?