Trygghetstema lockade seniorer till Mora Parken

27 april 2016

Seniordag på Mora Parken 2016

”Trygghet i vardagen” var temat när Mora kommun den 21 april bjöd in till den årliga seniordagen, som innehöll tre föreläsningar – alla med trygghet som gemensam nämnare.

Kommunpolisen Maria Söderbacka inledde med att beskriva nuläget i Mora kommun och berättade vad vi kan göra för att förebygga brott. Därefter pratade Urban Hallberg från Nordea och Elisabeth Tomtlund från Swedbank om trygghet på nätet. Det blev många diskussioner om kontanthanteringar och säkra betalningar genom bankernas internettjänster. Fler och fler använder kort och modern teknik, men många av de seniorer som deltog föredrar fortfarande kontanter.

Den sista föreläsningen handlade om trygghet i hemmet. Johan Bodins från brandkåren berättade hur vi kan förebygga olyckor och hur vi ska agera om olyckan är framme. Han betonade vikten av att se över brandsäkerheten och gav också många praktiska råd om vad man behöver i sitt hem. Seniordagen på Moraparken avslutades av kommunstyrelsens ordförande Anna Hed.

Sidan uppdaterad den 27 april 2016.

• Anna Hed (C) Kommunalråd, ordförande Kommunstyrelsen
    Mora kommun
    Växel: 0250-260 00

... Mora IK fyllde 75 år 2010?