Sollerö gamla kommunalhus sålt

4 maj 2017

Försäljningen av det gamla kommunalhuset på Sollerön är nu genomförd. Mora kommun har sålt byggnaden till Sockenföreningen på Sollerön till en köpeskilling av en krona.

Sollerö kommunalhus byggdes 1965 på den tid då Sollerön var en egen kommun. Dåvarande Sollerö, Venjan och Våmhus kommuner slogs samman med Mora köping till Mora kommun år 1971. Sedan dess har det tidigare kommunalhuset på Sollerön fungerat som samlingslokal, bibliotek, arkiv och ungdomsgård. Också socken- och pensionärsföreningarna på Sollerön har använt lokalerna.

Mora kommun har under en längre tid planerat en avveckling av fastigheten och har därför haft en diskussion med Sollerö sockenförening om ett övertagande. Sockenföreningen har sett lokalerna som en tillgång för invånarna på Sollerön för bättre service och som en viktig mötesplats.

- Kommunfullmäktige har beslutat att Mora kommun inte längre behöver äga lokalerna själv och att en försäljning kan bidra till att utnyttja lokalerna bättre, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Hed (C).

Sollerö kommunalhus

Sollerö gamla kommunalhus. Foto: Emma Jidemyr

Sidan uppdaterad den 4 maj 2017.

... att Anders Ström 1931 var förste Morabo att vinna Vasaloppet?