Nya riktlinjer för innehållet på Moras digitala infartsskyltar

14 april 2015
infartstavla Visa större bild

De digitala infartstavlorna ska marknadsföra Mora som en attraktiv plats. Kommunen har nu tagit fram riktlinjer för vilka budskap som ska kommuniceras på infartstavlorna och rutiner för hur detta ska gå till.

I Mora finns sedan i december två digitala infartsskyltar, en utmed riksväg 70 (för trafikanter som kommer ifrån rättvikshållet) och en på E45:an (för trafikanter som kommer ifrån malungshållet). Det är många som gärna vill vara med och synas på infartsskyltarna.

Kommundirektören informerade under tisdagen kommunstyrelsen om riktlinjerna som kommunen kommer att jobba efter.

– Det känns bra att vi nu tagit fram tydliga regler och lätthanterliga rutiner för vilket innehåll som ska finnas på våra infartstavlor. Fokus kommer att vara på större publika evenemang som äger rum i Mora kommun och som marknadsför Mora på plats. säger kommunikationschef Viveka Leksell.

Tavlorna kommer även att kunna innehålla samhällsinformation och användas av kommunen vid en eventuell kris. En viktig avgränsning är att det inte får förekomma reklam för företag eller produkter.

Föreningar och organisationer som vill synas på infartstavlorna är välkomna att skicka mejl till kommunikationsenheten

Läs riktlinjerna i sin helhet här

Sidan uppdaterad den 14 april 2015.

... 16 personer dömdes till döden i Mora vid häxprocessen 1669?