Kommunen nyinvesterar drygt 100 miljoner under 2018

23 oktober 2017

För- och grundskolan och socialförvaltningen förstärks båda med 10 miljoner för 2018, eftersom antalet barn och äldre ökar. Samtidigt planerar kommunen att göra nyinvesteringar på drygt 104 miljoner nästa år.

Skolbarn

De två största enskilda satsningarna är bygget av ny brandstation och utveckling av Mora centrum.

Detta enligt det förslag till revidering av kommunplanen för 2018 som kommunstyrelsen ska ta ställning till på tisdag den 24 oktober.

Kommunplanen är verksamhetsplanen och budget för Mora kommun kommande år. Nu föreslås en revidering med vissa förändringar från den kommunplan som lades fast i juni av kommunfullmäktige.

Både för- och grundskolenämnden och socialnämnden får alltså tillskott på vardera 10 miljoner för att höja ambitionen för att möta behoven. Underhållet av både fastigheter och vägar kommer att stärkas. Det akuta underhållet av kommunens lokaler ökar med 700 000 kronor.

Mora kommun beräknas göra ett resultat på drygt 30 miljoner nästa år, vilket är drygt 11 miljoner bättre än prognosen för 2017.

”Vi beräknas göra ett bra resultat för 2018, men det är nödvändigt för att vi ska kunna möta alla utmaningar i framtiden,” framför allt inom skola och omsorg, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Hed (C).

”Det innebär att vi för nästa år slipper göra nedskärningar i verksamheterna, utan tvärtom ge ett tillskott till för- och grundskola och den sociala sidan, och dessutom kan vi fortsätta att investera och satsa på underhåll av våra lokaler,” säger Anna Hed.

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2017.

... den första skolundervisningen i Mora påbörjades 1643?