Högt betyg till Mora kommun som arbetsgivare

6 april 2017
Personer i nätverk Visa större bild

Bättre på allt. Årets medarbetarundersökning i Mora kommun visar en positiv utveckling på alla övergripande områden sedan förra mätningen 2014.

– Det här är resultatet av att vi har duktiga och professionella ledare och medarbetare som tillsammans har gjort ett fantastiskt jobb, säger Peter Karlsson, kommundirektör i Mora kommun.

Det är tre år sen som Mora kommun senast mätte hur medarbetarna ser på kommunen som arbetsgivare. Och årets undersökning visar höga betyg från medarbetarna på motivation, ledarskap och styrning.

– Resultatet visar tydligt att vi har mycket motiverade medarbetare och att arbetet i Mora kommun upplevs meningsfullt. Allt fler är stolta över att arbeta i Mora kommun och rekommenderar gärna andra att arbeta hos oss, säger personalchef Kristina Magnusson.

Undersökningen har gjorts av företaget Progressiera och redovisas både för kommunen som helhet och för de respektive förvaltningarna.

– Det är mycket glädjande att medarbetarna redovisar högt förtroende för sin närmaste chef - 78 på en skala 1–100. Bäst betyg - 81 på en skala 1-100 – får vi inom området ”gruppgemenskap” och det är förstås väldigt roligt att våra medarbetarna upplever det så, säger Kristina Magnusson.

Av de enskilda förvaltningarna har gymnasieförvaltningen och räddningstjänsten haft den starkast positiva utvecklingen.

Undersökningen visar även på några utvecklingsområden, framför allt när det gäller utsatthet och främst inom social och kulturförvaltningarna. Utsattheten för hot, våld och kränkningar har ökat.

– Medarbetarundersökningen är därför inte bara glädjande siffror för oss i kommunledningen – den är också ett utmärkt verktyg i jobbet med att bli en ännu bättre arbetsgivare, säger Peter Karlsson.

Sidan uppdaterad den 6 april 2017.

• Peter Karlsson Kommundirektör
    Kommunledningskontoret
    Badstugatan 2
  • Anders Rosén Kommunikationschef
    Kommunledningskontoret
    Mora kommun

... den förste urmakaren i Östnor var Krång Anders Andersson (1727-1799)?