Digitala infartstavlorna på plats

3 december 2014
digital infartstavla
 Nu är Moras infartsskyltar på plats, både digitala och analoga. Processen med att byta ut de gamla infartsskyltarna till nya skyltar och dessutom komplettera dessa med digitala informationstavlor har pågått under en längre period. Först upp under hösten var de fyra skyltarna i trä som ersätter de gamla timmerskyltarna. Det är extra roligt att teknik- och byggprogrammet på St. Mikaelsskolan varit med och tagit fram dem, från design och konstruktion till byggnation.
analoga infartsskyltar

Nu pågår det sista arbetet med att koppla ihop de två digitala tavlorna som är placerade vid E45 och Rv70. Tavlorna är på ca 20 kvadratmeter och kommer att välkomna och informera resenärer och invånare om publika evenemang i kommunen och dessutom ge samhällsinformation. På tavlorna kommer arrangörer ha möjlighet att informera om vad som händer i Mora. Budskapen kommer regelbundet att växlas. De kriterier som informationen ska uppfylla för att den ska platsa på tavlorna är framförallt reseanledningar till Mora, större publika evenemang och händelser eller ett brett allmänt intresse.

Sidan uppdaterad den 4 december 2014.

... Sveriges första symaskinsfabrik startade i Östnor redan 1865? Den gick dock i konkurs tolv år senare på grund av att billigare amerikanska maskiner tog över marknaden.