Delaktighet och demokrati i Mora

Skrivet den 27 mars 2012

Jag sitter på buss 70 och är på väg till Falu demokratidag. En inspirationsdag med både EU och lokalt perspektiv. EU- och demokratiminister Birgitta Ohlsson med flera representerar det internationella synen medan jag står för det lokala initiativet. Anledningen till att man ville ha med Mora beror på flera saker. Förra året blev vi rankade som den femte bästa e-demokrati kommunen i landet bland 290 kommuner. Före oss låg Lund, Stockholm, Umeå och Linköping. Vårt arbete med delaktighet och inflytande med framförallt ungdomar imponerar på många utanför Mora. Ungdomsstyrelsen uttalade i veckan att vi är unika i Mora på vilket sätt vi låter ungdomar vara delaktiga i samhällsplaneringen. Vi är duktiga på demokrati och inflytande i Mora men ändå kan jag känna att vi är bara i början på en utveckling som kommer. Nästa steg borde för Moras del vara att inrätta ett medborgarkontor på mora.se. Vi har tittat på hur andra kommuner har gjort och det finns många bra exempel.

Positiva och framåtsyftande medborgare skapar det goda samhället! Är du en av dem?

Kommentarer på inlägget

0 kommentarer Skriv kommentar

Fält markerade med * måste fyllas i.

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.