Länkar

Brottsrummet
Brottsrummet.se kan elever och lärare hitta information om brott och brottslighet. Bakom sidan står Brottsförebyggande rådet (Brå) som bland annat ansvarar för brottsstatistiken i Sverige och regelbundet följer brottsutvecklingen.

Forum för levande historia
*  arbetar för demokrati och alla människors lika värde
*  med lärdomar från historien

Forum för levande historia

The Link
Elever och lärare på Morkarlbyhöjdens Skola samarbetar med Muizenberg High School (utanför Kapstaden i Sydafrika). Information byts bl.a. via en sida som kallas The Link".

 

Musik när du studerar
Valet av musik är viktigt om du vill använda det samtidigt som du jobbar med skolarbete. Väljer du din favoritmusik är risken stor att du hakar på rytmerna och tappar fokus. Skolarbetet bli ineffektivt.
Prova därför Best Music for Studying, Concentration, and Work.

SLI - användarkonto 
Alla elever kan skaffa ett konto och därefter söka efter och se undervisningsfilmer streamat på sin dator, i-pad eller i sin smartphone. SLI Region Dalarna.
Börja med att kryssa i bli medlem, fyll i dina uppgifter och spara. När detta är klart ber du din lärare logga in och godkänna, sedan är det bara att börja använda tjänsten.

   

Skolappar.nu samt Skoldatatek

Appar och hjälp i skolarbetet

Till Skoldatateket

Till Skolappar

Surfalugnt.se
Surfa lugnt samordnar ett nationellt initiativ för att höja vuxnas kunskaper om barns och ungas vardag på Internet, ett initiativ som också stöds av Sveriges regering. Syftet är att bejaka det positiva som finns i ungas liv på nätet, som engagemang, kommunikation och kunskapsutbyte, och samtidigt ge föräldrar och andra vuxna mer kunskap att hantera fallgroparna på internet, som till exempel e-mobbning och integritetsfrågor.

UMO - din ungdomsmottagning på nätet
UMO om droger, familj, kroppen, kränkningar, kärlek, sex, våld, vänskap m.m.

   

Utbildningsradion - UR
Många intressanta och genomtänkta program finns UR Play.

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan granskad den 30 november 2017.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Mora socken och Morastrand blev en kommun 1959?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213